Nahát, nahát, csak nem megint vettem 2 kiló céklát a piacon... :D Egy Jamie Oliver receptből ihletődtem és atyaúristen, nem hiszitek el, hogy a sült cékla mennyire szereti a balzsamecetet és a citromhéjat!
Hozzávalók:
- 1,5 nagyobb cékla
- 2 alma darab okra vágva (valamelyik savanykásabb fajta)
- 1 marék dióbél nagyobb darabokra vágva
- 3-4 ek balzsamecet
- 2-3 ek olívaolaj
- 1 citrom reszelt héja
- só, bors
A céklákat negyedekbe vágtam, olajjal meglocsoltam és mindegyiket egyesével alufóliába csomagoltam, aztán mentek a sütőbe süldögélni 200 fokon (kb. 1 óra alatt megpuhulnak). Miután kihűltek, megpucoltam őket, felkockáztam, hozzáadtam a kockára vágott almát és a diót, meglocsoltam olívaolajjal és balzsamecettel, végül ráreszeltem a citromhájat.
Csak annyit mondok, hogy BB, híresen zöldségellenes lakótársam, éjszaka magához vette a salátás tálat és reggelre már nem maradt benne semmi!!!