Lilahagyma lekvár

Beszállok én a gasztroajándék dilibe! Lilahagyma lekvár karácsonyra

4 kis üveg lesz belőle

  • 1 kg lilahagyma vékony szeletekre vágva
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 dl jó minőségű száraz vörösbor
  • 75 gr barna cukor
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 1/2 kk só
  • 1/2 kk bors
  • 8-10 szem szegfűszeg

Egy vastag aljú lábosban az olajon 8-10 perc alatt megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a bort, ecetet, cukrot és a fűszereket és felforraljuk, majd ha elérte a forráspontot, akkor lejjebb vesszük a hőmérsékletet és kis lángon 40 percet főzzük, amíg besűrűsödik. 

Sült húsokhoz vagy kecskesajthoz is remek!

 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.