Rebarbarás kecskesajtos céklasaláta

A tavasz eleje izgalmas időszak, már éppen beköszöntenek a tavaszi új zöldségek, de még itt vannak a téli gyökérzöldségek is, hogy szuper párosításokat lehessen velük készíteni. Habár botanikailag zöldség, mégis savanykás íze miatt inkább gyümölcsként használják, legtöbbször desszertekben (szóval a zöldség-gyümölcs dilemmában pont a paradicsom fordítottja ^^) Én nagyon szeretem, Angliában mindenhol beszerezhető, itton sajnos ritkán kapni. Ha mégis megjelenik a piacon, érdemes gyorsan beszerezni belőle, rózsaszín színe miatt még látványos is.

(Kép innen)

Hozzávalók:

  • 800 gr cékla
  • 300 gr rebarbara
  • 30 gr cukor
  • 2 evőkanál gránátalmaszirup
  • fél lilahagyma 
  • egy marék bazsalikom felaprítva
  • 100 gr kecseksajt (szerintem a Chavroux a legjobb, Sparban kapható)
  • só, bors

A céklát héjjával együtt, egyesével, egy kis olajjal megöntve alufóliába csomagoljuk és 220 fokon 55 perc alatt puhára sütjük. A rebarbarát feldaraboljuk, sütőtálba rakjuk és rászórjuk a cukrot majd a cékla mellé a sütőbe rakjuk 12-14 percre. Amint a cékla is megsült és kihűlt, megpucoljuk és feldaraboljuk. A hagymát felszeleteljük, egy tálba öntjük a céklával és a rebarbarával. Meglocsoljuk a sziruppal, rászórjuk a bazsalikomot és rámorzsoljuk a kecskesajtot.