Szivárvány torta (rainbow cake)

A hétvége nagy eseménye volt CSJ és KZ "pop fabulous" esküvője a csillogás, a glamúr és a szivárvány jegyében. :) Ennek megfelelően egy félméter magas, hatszintes szivárvány tortát sütöttünk. :)

Recept eredetileg innen, csak én mindent megdupláztam, de nem kell megijedni a mennyiségektől. Az eredeti recept a torta tésztájába is tett vaníliát, de teljesen felesleges, ha már a krémben is van. 

Piskóta (A mennyiségek egy rétegre vonatkoznak, összesen hat réteg készül:)

  • 125 gr x 6 = 750 gr vaj (nem, nem, nem és nem margarin)
  • 225 gr x 6 = 1350 gr liszt
  • 150 gr x 6 = 900 gr cukor
  • 3 x 6 = 18 közepes méretű tojás (ha csak kis tojást kapunk a boltból, akkor 4x6)
  • 1 kávéskanál x 6 = 6 kávéskanál (kb. 2 csomag) sütőpor
  • hatszínű ételfesték

Töltelék

  • 6-8 igazi vanília rúd (nem, nem, nem és nem vanília aroma)
  • 2 kg mascarpone
  • 500 gr porcukor

Minden egyes piskótához külön kikeverjük a piskóta tésztát, hozzáadjuk a színezéket és előmelegített sütőben 180 fokon 18 percig sütjük, majd pihentetjük. Ha elkészült a 6 réteg, egy elektromos habverővel összeverjük a mascarponét a cukorral és a vaníliával, és minden egyes piskóta lap közé kenünk egy réteggel. Ha egymásra került mind a 6 piskóta, akkor vastagon befedjük kívülről is a tortát és minimum 2 órát a hűtőben állni hagyjuk. Sütéssel, takarítással együtt kb. 4 óra az elkészítési idő.