A hétvége nagy eseménye volt CSJ és KZ "pop fabulous" esküvője a csillogás, a glamúr és a szivárvány jegyében. :) Ennek megfelelően egy félméter magas, hatszintes szivárvány tortát sütöttünk. :)
Recept eredetileg innen, csak én mindent megdupláztam, de nem kell megijedni a mennyiségektől. Az eredeti recept a torta tésztájába is tett vaníliát, de teljesen felesleges, ha már a krémben is van.
Piskóta (A mennyiségek egy rétegre vonatkoznak, összesen hat réteg készül:)
- 125 gr x 6 = 750 gr vaj (nem, nem, nem és nem margarin)
- 225 gr x 6 = 1350 gr liszt
- 150 gr x 6 = 900 gr cukor
- 3 x 6 = 18 közepes méretű tojás (ha csak kis tojást kapunk a boltból, akkor 4x6)
- 1 kávéskanál x 6 = 6 kávéskanál (kb. 2 csomag) sütőpor
- hatszínű ételfesték
Töltelék
- 6-8 igazi vanília rúd (nem, nem, nem és nem vanília aroma)
- 2 kg mascarpone
- 500 gr porcukor
Minden egyes piskótához külön kikeverjük a piskóta tésztát, hozzáadjuk a színezéket és előmelegített sütőben 180 fokon 18 percig sütjük, majd pihentetjük. Ha elkészült a 6 réteg, egy elektromos habverővel összeverjük a mascarponét a cukorral és a vaníliával, és minden egyes piskóta lap közé kenünk egy réteggel. Ha egymásra került mind a 6 piskóta, akkor vastagon befedjük kívülről is a tortát és minimum 2 órát a hűtőben állni hagyjuk. Sütéssel, takarítással együtt kb. 4 óra az elkészítési idő.