A legjobb padlizsánkrém

Anyám klasszikus receptje. Tényleg a legjobb. 

Hozzávalók:

  • 1 nagy padlizsán
  • 3 evőkanál (kb. 0,5 dl) olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás sárgája (nagy melegben inkább majonéz)
  • só, bors

Elkészítés:

A trükk az elkészítésben rejlik! A padlizsánt nem a sütőben sütöd meg, amitől elveszti a nedvesség tartalmának jó részét, hanem fent a gázlángon, egy lángelosztó segítségével. Gyakorlatilag a nyílt lángon sütöd meg, amivel jár némi tűzhely takarítás, viszont csodás füstös íze lesz. Ha szénné égett a padlizsán héja, akkor megvárod, amíg kihűl, majd megpucolod. A turmixgépbe teszed a tojássárgával és a fokhagymával, és ahogy turmixolod, úgy adagolod hozzá folyamatosan az olívaolajat, amíg krémes állagú nem lesz.