Sült kelbimbó gránátalmával

A We love olíva lakásétterem másik remek receptje az alábbi szuper sült kelbimbó volt. Kevés hozzávaló, rövid elkészítési idő és egy szuper köret. A kelbimbó nekem is a tiltó listás hozzávalók közé tartozott és az én torkomon se lehetett lenyomni ezt a keserű, mindig szétfőzött borzasztónak tűnő zöldséget, de próbáljátok ki így sütve, teljesen más, mint ahogy eddig ismertétek! Adjatok neki egy esélyt, nem fogjátok megbánni!

Hozzávalók:

  • fél kiló apróbb szemű kelbimbó
  • fél fej gránátalma magjai
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet vagy gránátalmaszirup
  • só, bors

A kelbimbót megmossuk, sütőtálcára rakjuk, megöntözzük olajjal, megszórjuk sóval és borssal és 200 fokon kb. 20 perc alatt megsüütjük. Folyamatosan figyelni kell, hogy ne égjen oda, 5-7 percenként érdemes rázogatni rajta egyet. Ha barnára sült, egy tálba öntjük, megszórjuk a gránátalma magokkal és meglocsoljuk a balzsemecettel (vagy ha van akkor gránátalmasziruppal). Só, bors és kész.