We love olívaolaj

Újabb lakáséttermet rendeztünk, aminek a tematikája ezúttal a csodálatos olívolaj volt - nem is akármilyen, hanem az Honest Toil gyümölcsös, sárgászöld olívaolaja!

Tom és Juli Magyarország, Görögország és Anglia között ingáznak, maguk hozzák Tomék családi gazdaságából az olajat és terjesztik őket a piacokon és kisboltokban. A hidegen préselt extra szűz olívaolajhoz a gyümölcsöt kézzel szüretelik a fákról és még aznap, frissen préselik őket, illetve a környékbeli kistermelőktől vásárolnak fel, akik ugyanazt az olívát termesztik (koroneiki) és azonos módszerrel szüretelnek, préselnek.

A lakáséttermet és a menüt ezúttal velük együtt terveztük! ^^

A menü kialakításában a fő szempontot az jelentette, hogy a fogások az olívaolajat emeljék ki, ugyanakkor egyensúlyt teremtsünk a mediterrán hozzávaló és a szezonnak megfelelő, téli zölségek között. Az alapvetően hideg fogásokból így elsősorban egy brunch menü állt össze:

Végleges menü:

 

A recepteket most is, mint mindig, folyamatosan töltöm fel ide a blogra, és aztán ebbe a posztba s visszalinkelem majd. 

Magát az olajat pedig évközben a Lumen Zöldség és Közösségi Szolgáltatóban és a Szatyor Boltban tudjátok megvenni.

 Fotó: Fekete Brigitta

Ha érdekelnek a Babramegy események, akkor itt lehet feliratkozni hírlevélre!