Sült padlizsánszeletek cseresznye salsával

Igazi nyár eleji fogás, gyors és egyszerű, a padlizsánlila pedig csodásan passzol a cseresznyepiroshoz! Köretnek is remek, de egy vega főfogásnak is beillik.

Hozzávalók:

  • 1 nagy padlizsán
  • 4 ek gránátalmaszirup (vagy sűrű balzsamecet) 
  • 4 ek olívaolaj
  • 1/2 tk só

Cseresznye salsa:

  • 30 dkg cseresznye kimagozva és elfelezve
  • 3 ek gránátalmaszirup (vagy sűrű balzsamecet) 
  • 3 ek olívaolaj
  • 1/2 tk só
  • 2 ek fenyőmag
  • 3 ek sűrű joghurt
  • 2 ek aprított menta (opcionális)

A padlizsánt megfelezzük, majd 4-5 cm széles szeletekre vágjuk. A gránátalmaszirupot összekeverjük olajjal és a sóval, majd a padlizsánszeleteket vékonyan bekenjük a szirupos olajjal, majd a sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük (kb. 15 perc). A kimagozott cseresznyét összekeverjük a további gránátalmasziruppal, olajjal és sóval, majd a padlizsán szeletekre kanalazzuk. A fenyőmagot egy serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, majd pár kanál joghurttal és összevágott mentával a salsás padlizsánra halmozzuk