Igazi nyár eleji fogás, gyors és egyszerű, a padlizsánlila pedig csodásan passzol a cseresznyepiroshoz! Köretnek is remek, de egy vega főfogásnak is beillik.
Hozzávalók:
- 1 nagy padlizsán
- 4 ek gránátalmaszirup (vagy sűrű balzsamecet)
- 4 ek olívaolaj
- 1/2 tk só
Cseresznye salsa:
- 30 dkg cseresznye kimagozva és elfelezve
- 3 ek gránátalmaszirup (vagy sűrű balzsamecet)
- 3 ek olívaolaj
- 1/2 tk só
- 2 ek fenyőmag
- 3 ek sűrű joghurt
- 2 ek aprított menta (opcionális)
A padlizsánt megfelezzük, majd 4-5 cm széles szeletekre vágjuk. A gránátalmaszirupot összekeverjük olajjal és a sóval, majd a padlizsánszeleteket vékonyan bekenjük a szirupos olajjal, majd a sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük (kb. 15 perc). A kimagozott cseresznyét összekeverjük a további gránátalmasziruppal, olajjal és sóval, majd a padlizsán szeletekre kanalazzuk. A fenyőmagot egy serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, majd pár kanál joghurttal és összevágott mentával a salsás padlizsánra halmozzuk