A 10 legundorítóbb étel a világon

Őrület, hogy az emberek világszerte miket meg nem esznek! Szubjektív válogatás a világ legundorítóbb ételeiből (én mondjuk gondolkodás nélkül megkóstolnám bármelyiket, de én fura vagyok... na jó a 10.-et még én se..)

 

1. Kukoricapenész

via James and the Giant Corn

A kukoricapenész, a "huitlacoche" a mexikói konyha egyik különlegessége, mondhatni a mexikói szarvasgomba. A Huffington Postban hivatkozott kutatás szerint, nem csak, hogy legalább ugyanolyan jó a tápanyagtartalma, mint magának a kukoricának, amin nő, hanem egyedülálló proteineket és ásványi anyagokat tartalmaz (állítólag például lizin is van benne, ami a sima kukoricaszemekben nem található meg). Mi Soltész Bélával, a Clandestino blog és könyv szerzőjével szerveztünk már lakáséttermet a penész méltatására, és őszintén mondhatom, hogy jó íze van.

2. Koreai péniszhal

via Korea Connection 

A koreai péniszhal nevével ellentétben nem hal, hanem a gyűrűsférgek törzsébe tartozó tengerlakó féreg. Nem mintha féregszerű dolgokat nem lenne már így is elég undorító ennie, de a koreai péniszhal meglepő hasonlósága a férfi nemi szervvel a büszke második helyet hozza a listán. Nyissz!

3. Sült tarantula

 

via Neil Setchfield 

Kambodzsa egy kisvárosa, Skuonba, vagy a helyiek által csak "Pókvárosnak" hívott település a tarantulák tenyésztésére és sütésére szakosodtak a helyiek. Sokféle recept létezik, de a legnépszerűbb a fokhagymával, gyömbérrel és szójaszósszal sült változat. Mmmmm!

4. Tonhalszem

via J-Walk Blog

Ehhez nincs igazán mit hozzátenni!

5. Denevérleves

via Uglyfood.com

A Csendes óceáni szigetek és Ázsia több területén is fogyasztják a denevér különbözőképp elkészített formáját, állítólag a csirkéhez hasonló íze van és tiszta húsnak számít, hiszen az állat csak gyümölcsön él. Viszont elkészítés előtt nem árt alaposan megmosni, mert a fejjel lefelé lógás miatt a denevér vizelet ugye a feje búbján is lehet...

6. Juh pénisz

via Neil Setchfield 

Peking egyik piacán árulják a nyársra szúrt nyers juh péniszt és helyben sütik ki forró olajban (ami a hő hatására jelentős méret csökkenésen megy keresztül.. Hupsz)

7. Hernyócskák

via Orthogonal Thought

Újabb koreai finomság, a főtt selyemhernyó. Utcai árusok épp úgy árulják műanyagpohárban, mint ahogy éttermekben is kapni a magas fehérjetartalmú rágcsálnivalót. 

8. Sült tengerimalac

via Neil Setchfield 

Míg nálunk a terráriumban, Peruban az asztalon pihen meg a tengerimalac. Annyira népszerű étel, hogy évente megrendezik a Gulyás Tengerimalac Fesztivált is, a tökéletes recept megtalálása érdekében.  

9. Hangyalárva

 via Bizarre Foods in The World

Vissza a mexikói különlegességekhez: az óriás fekete hangya lárváját kaktusz levélen, taco-ban vagy krémlevesben tálalják A textúrája állítólag a túróéhoz hasonló és vajas, diós íze van.

10. Kifejlett kacsatojás

via Wikipedia

 

Oké, szerintem ez a legundorítóbb mind közül, a Fülöp-szigeteken és Vietnámban is fogyasztott étel, a tojáshéjban fejlődni hagyott majd élve megfőzött (vááá) kacsa. Minél tovább hagyják fejlődni annál valószínűbb, hogy csontok és tollak is lesznek a főtt tojásban :\\\\

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.