5 legjobb gasztrokönyv az őszre

Sűrű lesz az ősz, szuperebbnél, szuperebb gasztrokönyvek fognak megjelenni a világban (egyenlőre persze csak angolul). Szubjektív lista az idei ősz nagy dobásairól

1. Plenty More: Vibrant Vegetable Cooking from London's Ottolenghi

Megjelenik: 2014. október 14.

Yotam Ottolenghi neve megkerülhetetlen a közel-keleti ízek rajongói körében (és nyilván, ki ne lenne az?!). Sami Tamimivel közösen írt "Jerusalem: A Cookbook" szakácskönyve lett a 2012-es év gasztro bestsellere, a New York Times konkrétan szerelmes cikket írt róla. És nem véletlenül: a zsidó és palesztin szakácsok által közösen írt könyvben nagyon klassz receptek és párosítások vannak, alapmű! Ottolenghi azóta is a Guardian rendszeres szerzője, most pedig megjelenik a következő, teljesen vega szakácskönyve. Úgy tűnik egyre nagyobb trend lesz, hogy a legmenőbbek is lemondanak a húsról

2. Marcus Off Duty: The Recipes I Cook at Home

Megjelenik: október 21.

Kedvenc svéd-etióp szakácsom, Marcus Samuelsson legújabb könyve az otthon is kivitelezhető fogásokra koncentrál. Samuelsson elég kalandosan futott be: etióp születés, svéd kisvárosi kamaszkor, svájci majd francia tanonc éveken keresztül New Yorkba kerülés, ahol több sikertelen próbálkozás után megnyitja a most már abszolút ikonikusnak számító Red Rooster Harlem éttermét és főzi meg Barack Obama első elnöki vacsoráját, úgyhogy a könyve szinte biztosan klassz recepteket ígér. 

3. Thug Kitchen: The Official Cookbook: Eat Like You Give a F*ck

Megjelenik: 2014. október 7.

A nagyon nagyon vicces és őrült gyorsan az internet kedvencévé vált Thug Kitchen blog első szakácskönyve.  A blogot indító két srác olyan egészséges, vega recepteket posztoló oldalt akart, ami nem áll bele a kényeskedő, puccos diétás blogok közé, hanem csak nagyon őszintén és (sok káromkodással) tolja a kontentet (a.k.a. "ne szarozzál, egyél több salátát"). Klassz receptek, megfizethető hozzávalók, sznobizmus nélkül, kib*szott jó stílusban. 

4. Saveur: The New Classics Cookbook

Megjelenik: 2014. október 28.

A világ egyik legjobb gasztromagazinja, a Saveur grandiózus kiadványa, több mint 1000 recepttel mutatja be a világ számos konyhájának legjobb receptjeit. A szerkesztő, James Oseland (az amerikai Top Chef Masters zsűrije) hozza össze a klasszis válogatást, neki azért el lehet hinni, hogy minden recept az utolsó fűszermorzsáig tökéletesítve van. 

 

5. Jamie Oliver's Comfort Food: The Ultimate Weekend Cookbook

Megjelenik: 2014. szeptember 23.

És a végén a tisztesség kedvéért, jöjjön Jamie is. Valami lehet a levegőben, mert új könyvében Jamie is az otthoni és szívmelengető fogásokra koncentrál. Vannak könyvei, amik királyok lettek és vannak, amik kevésbé. Azért őt a listákból sosem lehetett kihagyni, de azért kíváncsi leszek, hogy mit lehet 18 szakácskönyv után még megírni.

És akkor most lehet helyet csinálni a könyves polcon (vagy a D: meghajtón)!!!

 

------------------------>>> Like us on facebook

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.