A legjobb munkahelyi ebéd

A munkahelyi ebéd sosem egyszerű dolog, vagy ki kell menni érte, de úgysincs semmi értelmes dolog a környéken, vagy rendelni kell (de megint ugyanazt?) vagy hozod otthonról a már kicsit kiszáradt vasárnapi csirkét. Na ezért csodálatos dolog, ha veszel egy csatos üveget és mindenféle előkészített szuper klassz dologgal megtöltöd, hogy aztán az irodában már csak ráöntsd a forró vizet és kész is legyen a saját levesed. Gyors és praktikus, mint egy vifon leves csak nincs benne műanyag!

A koncepció nagyon egyszerű és utána bárhogy váltogathatod a hozzávalókat. Ami kell hozzá:

csatos üveg
Ikeában 700ft

alapízek
A levesnek valami meg kell, hogy adja az alapját, itt nem nagyon lehet megúszni, hogy valamilyen bolti terméket használj. Az Ázsiában kapható nagyon jó marhahús alaplé sűrítmény, viszont elég drága (2390Ft). Ehelyett ár-érték arányban még a Knorr házias levesalapot érdemes használni, persze abban azért benne van, ami a legtöbb leveskockában.

Ha a levest a keleti ízek irányába vinnéd (és hát nyilván a vifon levesben is ez a legjobb), akkor a curry paszta fogja még a leves alapját képezni. 

zöldségek
Bármi mehet bele, ami van otthon, csak arra érdemes figyelni, hogy nagyon vékonyra kell szeletelni, hogy a forró víz át tudja főzni egy kicsit. Répa, gomba, babcsíra, újhagyma, mirelit borsó...

hús
Itt is el lehet engedni a fantáziát, csirke maradék a vasárnapi ebédről, szárított marha, mirelit garnéla.. .

tészta
Tésztából olyat kell venni, amit nem kell főzni, hanem elegendő neki a forró víz. Lehet búzatésztát használni, mint a vietnámi mie tészta vagy akár rizstésztát venni.

Hozzávalók az egyik tetszőleges változathoz:

  • egy gombóc vietnámi mie tészta
  • marhahúsleves alaplé
  • fél ek vörös currypaszta
  • hús: szárított marha 
  • zöldség: fél répa, 1 újhagyma, 2 gomba, 1 marék mungóbabcsíra apróra vágva
  • zöldfűszer: 1 fél csomag koriander
  • fél tk reszelt gyömbér
  • fél lime

Alulra rakod az alaplevet és a currypasztát, aztán a tésztát és a tetejére a zöldségeket:


 A munkahelyeden felöntöd forró vízzel, lezárod és vársz 8 percet, hogy aztán mindenki a te ebédedre irigykedjen...

 Az eredeti ötlet innen.

Itt találsz a Facebook-on is!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.