Epres kecskesajtos spárga saláta

Eper! Spárga! Tavasz! Nyár!

Hozzávalók

  • 1 csomag zöld spárga 
  • 30 dkg eper
  • fél fej lila hagyma felaprítva
  • 150 gr Chavroux kecskesajt
  • 2-3 evőkanál balzsamecet
  • kis csokor snidling
  • só, bors

A spárga alsó kemény részét letörjük: ha vízszintesen fogunk egy spárgát és meghajlítjuk mindkét végénél, akkor ott fog eltörni, ahol végződik a kemény rész. Elég egy-két spárgával megtenni ezt a próbát, majd a többinek is kb. ott vágni le a végét. A spárga oldalán kiálló hegyes levélszerű részeket kis késsel eltávolítjuk.  Egy lábosban, amiben a spárgák fektetve elférnek, felforralunk 2 liter vizet, 1 teáskanál sóval, 1 teáskanál szódabikarbónával és fél teáskanál cukorral. A forrásban lévő vízbe betesszük a spárgákat. A ceruza vékonyságú spárgákat 1 percig, az ujjnyi vastag spárgákat 2 percig főzzük és azonnal tovább dolgozunk vele vagy hideg vízben lehűtjük és nedves szalvéta közé téve a hűtőbe tesszük felhasználásig (további spárga főzési tudnivalókról bővebben itt). 

Az epret felkockázzuk és a felaprított lila hagymával valamint a balzsamecettel elkeverjük. A kihűlt spárgát feldaraboljuk, ráhalmozzuk az eper "salsát" és a tetejére pedig a kecskesajtot. Végül jöhet a só, bors, aprított snidling a tetejére. 

 

 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.