Pácolt, ehető színes tojások

Gyors és látványos tojás Húsvétra.

1. Készíts hat kemény tojást: A könnyen pucolható kemény tojás titka

2. Melegíts össze egy lábosban:

  • 6 dl vizet
  • 9 ek 12%-os ecetet (vagy 4 ek 20%-os ecetet)
  • 3 ek cukrot
  • 1 ek sót
  • 1 ek kurkumát
  • 1 ek koriandermagot

3. Várd meg míg kihűl, tedd bele a megpucolt tojásokat és hagyd állni minimum 36 órára a hűtőben. Összesen kb. két hétig áll el, minél tovább áll, annál vastagabb sárga karimát kap a tojás

Látványos ehető, pIros tojást pedig céklalével lehet készíteni: Céklával festett tojások

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.