Kókusztejes sütőtök krémleves

KA-val a délutáni napsütötte séta ihletésére sütőtök krémleves készítésbe fogtunk (na jó, csak ő), aminek valahogy annyira jól sikerültek az arányai, hogy muszáj megosztanom:

Hozzávalók:
fél sütőtök
1,5 répa
1 közepes krumpli
1 közepes hagyma
1 közepes alma 
120 ml kókusztej 
1 szál thai citromfű
2 leveskocka
fél citrom leve

A sütőtöket felvágtuk darabokra és 40 perc alatt megsütöttük a sütőben. Ez alatt megfőztük a  kis darabokra vágott zöldségeket (hagyma, krumpli, répa és az alma) két leveskockával, sóval és egy szál thai citromfűvel (citromfűből elképesztő mennyiséget vásároltam a vietnámi boltban, úgyhogy most lehet hogy mindenben az lesz karácsonyig...). Mikor megfőttek a zöldségek, kiszedtük a citromfüvet, belekanalaztuk a pépesre sült tököt és összeturmixoltuk a kókusztejjel. A leves édességét ízlés szerint érdemes kerekíteni a citromlével, nekünk ez a fél citrom épp elég volt. A tökmagokat alaposan megmostuk és száraz serpenyőben megpirítottuk, hogy legyen valami ropogós a tetejére. És végre a pöttyös tálalókészletem is használhatom valamire.


UPDATE (2013. szept) : Ez a recept még mindig őrülten jó, nem viccelek, és némi csillagánizzsal és gyömbérrel összefőzve pedig tényleg az őszi túlélés eszköze
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.