Vietnámi tekercs 2.0

Ó-ó, kezdek függő lenni... Ezt a vietnámi nyári tekercset (gỏi cuốn) szerintem korlátlan mennyiségben tudnám fogyasztani... Itt egy újabb változat, új töltelék alternatívákkal (persze a lényeg a sok friss zöldség, szóval bátran tessék bármivel tekercselni):

Tekercsbe:
  • rizspapír
  • rizstészta
  • 2-2 piros és sárga kaliforniai paprika
  • 2 nagy csokor pak choy
  • 2 nagy csokor gai choy
  • 2 csokor koriander
  • egy csokor menta
  • 2 nagy répa
  • 1 citrom leve
  • 2 ek méz
  • 5 cm friss gyömbér lereszelve
  • 1 csirkemell apró darabokra vágva
  • 3 ek világos szójaszósz
  • 1 kk wasabi tálaláskor a tál szélére (csodás hozzá, de csak gombostű mennyiségben adagolva, különben halálközeli élményt okoz..)
Ázsiai zöldség típusok - a mihez tartás végett


Szószba:
  • 2 citrom leve
  • 2 ek rizsecet
  • 4 ek méz
  • fél csili paprika apróra vágva
Az előkészítés megint csak nagyon egyszerű: A répát apró csíkokra vágjuk majd a citromlével, mézzel, gyömbérrel összekeverjük és 25-30 percet állni hagyjuk. A paprikákat és a kétféle choy-t vékony csíkokra vágjuk, a koriandert és a mentát pedig finomra aprítjuk. Ezek már mehetnek is az asztalra. Eközben a rizstésztát leöntjük forró vízzel és 5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Végül a csirkemell kockákat először olajon megpirítjuk, majd ráöntjük a szójaszószt és azzal még további 3 percig összeforgatjuk. A szósz hozzávalóit is összekeverjük egy kis mélytányérban, majd minden összetevőt az asztalra pakolunk. Melléteszünk egy nagy tál langyos vizet a rizspapír beáztatásához és már mehet is a közösségi tekercselés: mindenki pakolhatja a neki tetsző hozzávalókat! (Legközelebb már mogyorószószt is csinálok hozzá..)


Színkavalkád

Ilyen kis buci lesz, kicsit bizarrul néz ki, de esküszöm a legjobb

UPDATE: Többen kérdeztétek már: a hozzávalókat be lehet szeretni a Fővám téri Ázsia boltból is, csak ott drágább és nem jár hozzá főzési jó tanács, mint a józsefvárosi piacon lévő Dang Muoi Büfében :)
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.