Legjobb budapesti levesek I. - Ramen

Jön a hideg tél (brace yourself!) és ilyenkor mi esne jobban az embernek, mint egy tál forró, gőzölgő meleg leves, nem igaz? Ennek jegyében barátnőmmel, CS-vel, útra keltünk, hogy felfedezzük egy nagyon helyes kis éttermet az első kerületi Fő utcában (a Kapucinus templommal szemben, a Corvin térnél), ahol bizony nagy tál, szuper ramen levest lehet kapni (és igen, szerintem sokkal jobb, mint a Momotaroban és olcsóbb is):

A hely (számomra sajnos nem derült ki a neve, ha legközelebb megyek, megkérdezem..)

A ramen (ラーメン) gyűjtőneve a japán tésztás leveseknek, rengeteg fajtája létezik, de az alapja egy erős húsleves, a kínai búza tészta és sok friss zöldség, gyakran szójaszósszal ízesítve. Ebben a levesben az volt a legcsodálatosabb, hogy a brokkoli, répa, kínai kel, mind főzés után került bele, így a forró víz épp csak annyira főzte meg a zöldségeket, hogy jóízűek, de ropogósak maradjanak. Többféle változatban is lehet kérni, mi marhahúsosat rendeltünk, úgyhogy a zöldségek mellett jó adag hús is volt a levesben. Az egész pedig akkora adag, hogy éheseknek is elég ebédre, ráadásul nagyon barátságos ára van!


Ramen leves, ajándék jázmin teával

UPDATE! És itt egy videó arról, hogy hogyan kell enni a Ramen levest (köszönet érte GG-nek):

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.