Ez pedig a második recept alkotás a La Chinata receptversenyre, egy egészen csodálatos triplán paradicsomos paradicsomleves, amit egy egész kis narancs íz tesz izgibbé. Nem kell tőle megijedni (anyukám elborzadt az ötlet hallatán), csak annyi került bele, amit nem is biztos, hogy felismerne a kóstoló, ha nem tudja előre, hogy mire számítson, viszont ad neki egy extra íz réteget, ami csodásan passzol a paprika füstös ízéhez.
Hozzávalók:
- 1 nagy vöröshagyma, felaprítva
- 10 dkg szárított paradicsom az olajával együtt
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 tk füstölt paprika
- fél chili, felaprítva
- 3 paradicsom, felkockázva
- 400ml jó minőségű olasz paradicsompüré
- 500ml zöldség leves alaplé
- 1 narancs reszelt héja, és egy fél narancs leve
- 1 tk barna cukor
- só, bors
A hagymát, a fokhagymát és a szárított paradicsomot felaprítjuk és a paradicsom olaján megpirítjuk őket. Aztán lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a chilit és a paprikát. Aztán a felkockázott paradicsomot rádobjuk, kicsit összefőzzük, majd felöntjük az alaplével és a paradicsompürével. 10 percet főzzük, majd a ráreszeljük a narancshéjat és belefacsarjuk egy fél narancs levét. Összeturmixoljuk a levest és egy kevés barna cukorral, sóval, borssal kerekítjük.