Epres-kecskesajtos szendvics

OMFG! Tegnap éjszaka konkrétan megálmodtam ezt a receptet, úgyhogy ma gyorsan elmentem a  vasárnapi Szimpla piacra kecskesajtot és epret venni. A kecskesajt, az eper és a kakukkfű valami annyira csodálatos együtt, hogy azóta is teljesen extázisban vagyok. Gyorsan csináljátok meg ezeket a kis falatkákat, nehogy kifussatok az eper szezonból!!!!
Hozzávalók:
  • 10 dkg érett, lágy kecskesajt (nem kell az egész krémeset venni, inkább azt, amelyik fél-keménynek tűnik, mert karakteresebb az íze, de könnyen lehet krémessé törni)
  • 1 dl min. 20%-os tejszín
  • egy marék kakukkfű, felaprítva
  • 4-5 levél bazsalikom, felaprítva
  • 30 dkg eper
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • egy marék citromfű, felaprítva
  • egy marék menta, felaprítva
  • só, bors
  • egy gerezd fokhagyma
  • egy bagett felszeletelve

Az epret megmossuk, felkockázzuk és egy lábosban a cukorral feltesszük főni. Mikor már bugyogni kezd, hozzáadjuk a balzsamecetet és kis lángon forraljuk 5 percig. Ha az eprek megpuhultak, levesszük a tűzről hűlni, majd hozzáadjuk a citromfüvet. Egy tálban a kecskesajtot a tejszínnel, a kakukkfűvel és a bazsalikommal összeturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a bagettet felszeleteljük, megpirítjuk és a félbe vágott fokhagymagerezddel jó alaposan bedörzsöljük (mintha bruschettat csinálnánk). Rákanalazzuk a kecskesajt krémet, majd balzsamecetes eperszemeket és megszórjuk a mentával (az eper szósz folyósabb levét pedig érdemes eltenni és legközelebb a vanília fagylaltra csorgatni).
A kép magáért beszél!!!


UI: Tudtátok, hogy az eper az egyetlen gyümölcs, amelynek kívül vannak a magja?!? Hát én sem..
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.