Oké, hogy elmúlt a nyár és itt a hideg és ezért akár szomorkodhatnánk is, de ha kicsit is olyanok vagytok, mint én, akkor ti is várjátok az őszi meleg pulcsit és lábszár védőket, a füstös illatokat, a színes leveleket, a kirándulásokat, a takaró alatt gubózást, a vadgesztenye gyűjtést és igen, a forró leves szezon kezdetét! Szerintem minél színesebb ilyenkor egy étel, annál jobban esik, egyetek pink céklasalátát, aranybarna sült körtét, égőpiros paradicsomlevest vagy narancssárga sütőtöklevest!
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- fél kiló sütőtök, megpucolva és kockára vágva
- 1 édes burgonya, megpucolva és kockára vágva
- 2 narancs leve és lereszelt héja
- 1 L zöldségleves alaplé
- fél tk őrölt szegfűszeg
- só, bors (chili igény szerint)
A vajon a hagymát és a fokhagymát megpirítjuk, majd a sütőtököt és az édesburgonyát hozzáadva felöntjük a zöldséglevessel. Kb. 20-25 perc alatt megpuhulnak a zöldségek, ekkor hozzáadjuk a narancslevet, narancs héjat és fűszereket, majd további 2 percig főzzük. A végén a levest botmixerrel pürésítjük.