Grillezett sütőtök fetával és oregánóval

Nehéz mit hozzátenni a dologhoz, mint hogy sütőtök szezon van és JCS anyjától egy hatalmas zacskónyi friss oregánót kaptam a héten :) Amúgy azért igazán szerethető a recept, mert egyszerre édes, savanyú és sós és a ropogós hagyma is tökjó a szétsült tökkel. Hajrá, ha már unod a sütőtöklevest!
Hozzávalók:
  • 1 kisebb sütőtök
  • 3 evőkanál napraforgó olaj a tökre + 4 evőkanál az öntethez
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 1 kisebb lila hagyma vékony szeletekre vágva
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1/2 teáskanál szárított chili
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 csokor friss oreganó
Végtelenül egyszerű a dolog: a sütőtököt kb. 1,5 cm széles karikákra kell vágni, aztán az olajjal megloccsintva mehetnek a sütőbe vagy a grill serpenyőbe, amíg szépen megpuhulnak. Eközben összekeverjük az olajat, az ecetet, a chilit és az apróra vágott fokhagymát. Készre sült és megkaramellizálódott tök szeletekre még forrón öntjük a szószt, rászórjuk a vékony szeletekre vágott lila hagymát és oregánót, végül rámorzsoljuk a fetát. 

 
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.