Nehéz mit hozzátenni a dologhoz, mint hogy sütőtök szezon van és JCS anyjától egy hatalmas zacskónyi friss oregánót kaptam a héten :) Amúgy azért igazán szerethető a recept, mert egyszerre édes, savanyú és sós és a ropogós hagyma is tökjó a szétsült tökkel. Hajrá, ha már unod a sütőtöklevest!
Hozzávalók:
- 1 kisebb sütőtök
- 3 evőkanál napraforgó olaj a tökre + 4 evőkanál az öntethez
- 3 evőkanál fehérborecet
- 1 kisebb lila hagyma vékony szeletekre vágva
- 2 gerezd fokhagyma felaprítva
- 1/2 teáskanál szárított chili
- 10 dkg feta sajt
- 1 csokor friss oreganó
Végtelenül egyszerű a dolog: a sütőtököt kb. 1,5 cm széles karikákra kell vágni, aztán az olajjal megloccsintva mehetnek a sütőbe vagy a grill serpenyőbe, amíg szépen megpuhulnak. Eközben összekeverjük az olajat, az ecetet, a chilit és az apróra vágott fokhagymát. Készre sült és megkaramellizálódott tök szeletekre még forrón öntjük a szószt, rászórjuk a vékony szeletekre vágott lila hagymát és oregánót, végül rámorzsoljuk a fetát.