A "Yes, Chef"-et, Marcus Samuelsson mesterszakács önéletrajzi könyvét kötelező elolvasni. Az Etiópiában született, Svédországba örökbefogadott és Amerikában karriert csinált szakács könyve végigvezet Marcus cseppet sem unalmas életén. Valószínűleg kevés szakácsnak ennyire izgalmas az élettörténete és valószínűleg még kevesebb tudta volna ilyen jól megírni (bár gondolom a szerkesztő, Veronica Chambers elég sokat hozzáadott a dologhoz). Konkrétan letehetetlen a könyv, ahogyan a fontosabb íz-élményein keresztül végigvezet az életén, az etióp születésétől fogva, a svéd kisvároson át, a svájci majd francia tanonc évein keresztül, hogy végül megérkezzen Harlembe, és több sikertelen próbálkozás után megnyissa a most már abszolút ikonikusnak számító Red Rooster Harlem éttermét. Ha tudni akarod, hogy hogyan lesz valaki egy etióp árva kis srácból Amerika egyik legünnepeltebb szakácsa, aki a Fehér Házban főzi meg Barack Obama első elnöki vacsoráját, akkor mindenképp olvasd el ezt a könyvet.