Sütőtök szezon van, úgyhogy a sütőtökleves (ilyen vagy ilyen), sütőtökös humusz vagy a sütőtök saláta mellett érdemes kipróbálni a sütőtökös likőrt is (recept ötlet innen), mert olcsó a tök és mert a legjobb őszi zöldségek egyike. A fűszeres alkoholos dolgok meg miből nem jók a hideg időkben?!
- 1 bögre víz
- 1 bögre barna cukor
- 8-10 szegfűszeg
- 5-6 szegfúbors
- 1 evőkanál őrölt szerecsendió
- 1 citrom reszelt héja
- 6 evőkanál (kb. 80 dkg) előre megsütött tök
- 3,33 dl vodka
A vizet és a cukrot összeforraljuk egy lábosban, majd 3 percig hagyjuk gyöngyözni a vizet (ez az úgynevezett "simple syrup", mindenféle ízesített szirupok, koktélok alapja). Hozzáadjuk a fűszereket és a tököt, majd 15 percig kis lángon gyöngyözve forraljuk. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a vodkát. Finom szűrőn átszűrjük és üvegekbe töltjük. Az állaga így is inkább szmötyis marad, viszont nagyon nagyon finom, és remek dolog hűvös őszi estéken kortyolgatni a takaró alatt.
Fotó: Food Republic
------------->>> Itt vagyunk a Facebook-on is