Limoncello

A limoncello egy olasz citromlikőr, és borzasztóan egyszerű elkészíteni otthon. Gyakorlatilag 10 perc munka van és csupán állni kell hagyni, hogy az alkohol átvegye a citrom ízét. Én karácsonyra készítettem a nővéremnek, de hát egész évben csodás dolog (pláne hideg januári estéken!), ha kéznél van. Az egyedüli dolog, amire figyelni kell, hogy bio citrom kell hozzá, mivel a héját használjuk és egyes növényvédő vegyszerek nem távolíthatóak el, még egy alapos mosással sem (szemben néhány híreszteléssel). Én aztán kevés dolognál figyelek oda, hogy bio alapanyagot vegyek, egyrészt, mert lusta vagyok, másrészt, mert drága, de ezúttal a bio citromra érdemes befektetni.

Hozzávalók:

  • 0,5L vodka
  • 6 bio citrom
  • 200gr cukor
  • 2dl víz

Meghámozzuk a citromot egy zöldséghámozóval, hogy minél vékonyabban, a fehér belső héj nélkül héjat tudjuk leszedni róla. Ráöntjük a vodkát és fénytől védett helyen 4 napig állni hagyjuk. A negyedik napon leszűrjük a citromhéjakat. A cukrot a vízzel összefőzzük egy egyszerű sziruppá, majd amikor kihűlt hozzákeverjük az immár szép sárgává színeződött alkoholhoz. 

------->>> Itt találsz a Facebook-on is!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.