Medvehagymás csicsókasaláta

A tavasz legbiztatóbb jele, hogy itt a medvehagyma! Gyors saláta csicsókával és vörös áfonyával.

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb szem csicsóka
  • kb. 10 szál medvehagyma
  • 1 csokor menta
  • 1 csokor koriander
  • fél citrom leve
  • 3 ek olívaolaj
  • egy marék vörös áfonya
  • só, bors

A csicsókát alaposan megmossuk és vékonyra szeleteljük egy mandolinnal vagy a robotgéppel. 6-7 szál medvehagymát, a koriandert és a mentát a turmixgépben az olajjal és a citromlével összeturmixoljuk, amíg a zöldfűszerek teljesen pesto állagúvá válnak. Ráöntjük a csicsókára és alaposan összekeverjük vele. A maradék medvehagymát felaprítjuk a saláta tetejére és megszórjuk az áfonyával.