Nyári, őszi zöldségkrémek

Mostanában több olyan rendezvény volt, amire felkértek, hogy én készítsem a cateringet és ilyenkor nyárvégén nincsen jobb dolog, mint szezonális zöldségekből készíteni remek zöldségkrémeket! Nyáron egy 150 fős esküvőre vállaltam az előételt, tegnap pedig a Design Terminál Smart City Lab Budapest projektjének megnyitójára készítettünk krémeket.

A Smart City Lab Budapest pályázat a Design Terminál kezdeményezésében valósul meg azzal a céllal, hogy lehetőséget adjon kreatívipari szereplők számára a városfejlesztés és technológia kapcsolatának kiaknázására. 2015-ben a téma a személyes város: a felénk forduló, személyre szabott város, illetve a város iránti személyes felelősségünk. Olyan terveket vártak, melyek a városi életminőség javításához járulnak hozzá. Ezek lehettek eszközök, alkalmazások, kritikai vagy más projektek, amelyek a pályázat témáihoz kapcsolódva az épített és technológiai környezet közötti kapcsolatteremtést szolgálják.A tegnapi díjátadón bemutatkoztak a nyertes pályaművek: FUTI - energiatermelő térburkoló, NagyiApp - az idősek közösségi aktivizálását támogató program és a ROUTE4U - az akadálymentes városi közlekedést segítő mobilapplikáció.

A cél az volt, hogy a catering is passzoljon az esemény témájához, így egyrészt visszaköszönjenek az őszi színek, másrészt a városi, indusztriális hangulat is megjelenjen. 

A menü:

  • sárga: Chilis kukoricakrém
  • narancs: curry-s répakrém
  • piros: bazsalikomos paradicsom
  • vörös: diós céklakrém
  • bordó: sonka hagymalekvárral

A teljes galéria a FB oldalon! A recepteket pedig folyamatosan meg fogom osztani itt a blogon.

 Fotók és hálás köszönet: Szöllősi Judit - Budpest101