Márványsajtos zellerkrémleves

A január a leveseké!

Hozzávalók:

  • 2 közepes zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1L zöldség alaplé
  • 1,5dl tejszín
  • 1,5 dl fehérbor
  • só, bors
  • 5 dkg márványsajt
  • 3 dkg dió

A zellert megpucolod, felkockázod, egy tálban az olívaolajjal meglocsolod, sózod, borsozod és addig forgatod benne a kockákat, amíg jól befedi az olaj. Az előmelegített sütőben 170C-on 45 percig sütöd, amíg a kockák kissé karamellizálódnak. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát a vajon megpirítod, majd hozzáadod a zellerkockákat. Felöntöd az alaplével és a borral és 15 percig főzöd (ha a bor íze nagyon elfőne, mindig lehet egy kicsit hozzátölteni :) ). Végül tejszínnel simára turmixolod. A diót száraz serpenyőben megpirítod, felaprítod és és tálalásnál a a márványsajttal együtt a leves tetejére morzsolod. 

 

Edény: Kezemura

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.