I. Ázsia taco fesztivál / N7N8

Emlékeztek, hogy tavaly mennyire szuper volt a Gőzbuci Fesztivál? :))) Folytatjuk az ázsiai ihletésű street food fesztiválok hagyományát, és a Lumen Zöldség és Közösségi Szolgáltatóval ezúttal koreai taco-t főzünk nektek! 

De mi az, hogy koreai taco?!

 

A koreai taco és a koreai-mexikói fúziós konyha (úgyis mint KoMex) Los Angelesből ered. Már a '90-es években működtek olyan éttermek, amik ötvözték a két nép konyháját, mégis a nemzetközi ismertséget Roy Choi koreai-amerikai származású sztár szakács hozta meg a KoMex konyhának. Ő volt az, aki sikerre vitte a food truck mozgalmat a Kogi nevű mozgóbüféjével, ahol ötvözte a koreai BBQ-t a mexikói konyhával (az ő személye inspirálta egyébként az "A séf" című Jon Favreau filmet is). Ezúttal mi is ezt a gasztro trendet fogjuk szemérmetlenül meglovagolni és a tortilla lapokat kimchivel, salátával és koreai fűszerezésű hússal fogjuk tölteni!

Erre lehet számítani! 

Bibmbap

 

Szó szerinti jelentése „kevert rizs”, mivel a rizst keverik össze különféle hozzávalókkal. Mi is ezt tervezzük és a riszt, fűszeres darált marhahússal, savanyított zöldségekkel és lágy tojással fogjuk összekeverni. A töltelékből persze egy jó nagy adag kimchi se fog kimaradni!

A kimchi

 

A kimchi a koreaiak nemzeti eledele, konyhájuk alfája és omegája. Alapvetően fűszerekben és sóban erjesztett zöldséget jelent, leggyakrabban kínai kel, retek, újhagyma vagy uborka az alapja, de több száz variációja ismeretes. Az 1986-ban alapított szöuli Kimchi Múzeum 187 tradicionális és jelenlegi formáját tartja számon. A kimchit fogyasztják köretként, de levesként (김칫국; kimchiguk), raguként (김치찌개; kimchi jjigae) vagy a koreai palacsinta töltelékeként (김치부침게; kimchijeon) is elterjedt. Az elkészítése során a zöldségeket alaposan megmossák, majd egy fűszeres sós lében erjesztik, amely leggyakrabban sót, újhagymát, fokhagymát, gyömbért, aprított retket, halszószt és piros paprikát tartalmaz.

És hogy mitől lesz mexikói? Mert mindezt "taco shell"-ekbe fogjuk tölteni!

A VII. és a VIII. kerületben futó Negyed7Negyed8 fesztivál keretében vasárnap mindkét kerületben szuper gasztronómiai programok várnak majd minden érdeklődőt.  Akár a VIII. kerületi Népszínház Karnevált, akár minket választasz, hidd el, ez lesz a legjobb dolog, amit a vasárnapoddal tehetsz!

Helyszín: Lumen Zöldség és Közösségi Szolgáltató

Időpont: 2016. 04. 24. 13:00-20:00

FB eseményhez klikk ide!