Füstös narancsos paradicsomleves

Egy korábbi receptem egyszerűsített változata, 10 perc alatt megvan. Kevés dolog kell hozzá, viszont szigorúan csak akkor lesz jó, ha nagyon jó minőségű paradicsompürét használtok hozzá (én például a De Cecco márkájút használom, amit az Ázsia boltban vagy a Culinarosban lehet beszerezni).
Forró, füstös, szívetmelengető hűvös őszi estékre!
Hozzávalók:
  • 1 nagy vöröshagyma, felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 tk füstölt paprika
  • 700ml nagyon jó minőségű olasz paradicsompüré
  • 500ml zöldség leves alaplé
  • 1 bio narancs reszelt héja, és egy fél narancs leve
  • 1 tk barna cukor
  • só, bors
A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk és a paradicsom olaján megpirítjuk őket. Aztán lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a a paprikát. Aztán felöntjük az alaplével és a paradicsompürével. 10 percet főzzük, majd a ráreszeljük a narancshéjat és belefacsarjuk egy fél narancs levét. Egy kevés barna cukorral, sóval, borssal kerekítjük. 
Tálka: Kezemura