Egy korábbi receptem egyszerűsített változata, 10 perc alatt megvan. Kevés dolog kell hozzá, viszont szigorúan csak akkor lesz jó, ha nagyon jó minőségű paradicsompürét használtok hozzá (én például a De Cecco márkájút használom, amit az Ázsia boltban vagy a Culinarosban lehet beszerezni).
Forró, füstös, szívetmelengető hűvös őszi estékre!
Hozzávalók:
- 1 nagy vöröshagyma, felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 tk füstölt paprika
- 700ml nagyon jó minőségű olasz paradicsompüré
- 500ml zöldség leves alaplé
- 1 bio narancs reszelt héja, és egy fél narancs leve
- 1 tk barna cukor
- só, bors
A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk és a paradicsom olaján megpirítjuk őket. Aztán lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a a paprikát. Aztán felöntjük az alaplével és a paradicsompürével. 10 percet főzzük, majd a ráreszeljük a narancshéjat és belefacsarjuk egy fél narancs levét. Egy kevés barna cukorral, sóval, borssal kerekítjük.
Tálka: Kezemura