Mézes sütőtökkrém

Az egészséges ember Nutellája mondta a családom, mikor megkóstolták a tökkrémet. Édes, krémes, szezonális, könnyen beszerezhető helyi alapanyagokból gyorsan megvan. Mi kellene még egy őszi reggelire?

(Fotó: Babramegy (c) )

Hozzávalók:

  • fél sütőtök 
  • 4 evőkanál szobahőmérsékletű vaj
  • 3 evőkanál méz
  • fél tk só
  • fél tk őrölt fahéj
  • fél tk őrölt szegfűszeg

[1] A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk és 220 fokon megsütjük a sütőben, egészen addig amíg megkaramellizálódnak a szeletek. Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni, majd megpucoljuk őket. [2] A vajat, a mézet és a fűszereket a megpucolt tökkel együtt egy tálba tesszük és villával összetörjük (ha egész krémes állagúra vágyunk, akkor turmixgépben pürésítjük). Mint minden édességben itt is fontos a sót nem elfelejteni! [3] Megkóstoljuk, ha nem elég édes (méz fajtájától függ), akkor utóízesítjük.  

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.