Könnyű őszi brunch - fűszeres paradicsomosbab almás salsával

Őszi vega brunch esős hétvégékre: kovászos kenyér, meleg, fűszeres babos feltét, krémes bugyantott tojás és ropogós salsa, aztán lehet is visszabújni a takaró alá!

Hozzávalók:

  • 200gr száraz tarkabab előző éjszaka beáztatva
  • 2 ek olaj
  • 1 fej vösöhagyma felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma felkockázva
  • fél tk füstölt paprika
  • 1 db paradicsom konzerv (felkockázott)
  • fél tk só
  • csipet cukor

  • 1 karalábé a zöld levelével együtt
  • 1-2 savanykás alma
  • fél csokor menta
  • fél citrom leve
  • 2-3 ek olívaolaj

  • egy pár szelet kovászos kenyér (nálunk most a Három Tarka Macskából)
  • személyenként 1-1 buggyantott tojás: biztos módszer hozzá itt

[1] A babot leszűrjük és egy lábosban sós vízben feltesszük és puhára főzzük. [2] Egy másik lábosban az olajat  hevítjük, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, kissé megdinszteljük majd hozzáadjuk a füstölt paprikát. Hozzáöntjük a paradicsomkonzervet és még 150ml vizet. Sózzuk és egy csipet cukorral édesítjük. Alacsony lángon 20 percig főzzük, amíg besűrűsödik. [3] Ha a bab megfőtt, leszűrjük és hozzáadjuk a paradicsomszószhoz, pár percig összefőzzük. [4] A salsához a karalábét és az almát apró kockákra vágjuk, a mentát és a karalábé néhány szebb levelét csíkokra vágjuk, majd az olajat a citromlével elkeverjük és a zöldségekre öntjük. [5] A kenyérből piritóst sütünk, ráhalmozzuk babot, majd bugyantott tojással és a ropogós salsával tálaljuk. 

Fotó: Vujosevics Eszter

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.