Breton hajdinapalacsinta almaborral

A hétvégén szülinapom volt, úgyhogy a vasárnapi brunchra SM francia hajdinapalacsintát csinált nekünk! Hagyományosan cider-rel isszák, úgyhogy mi is beszereztünk pár üveggel a hazai kézműves Czider márkából. Ezt az almabort egyébként két lány, Orsi és Kata gyártja. a közgazdász és pszichológus (<3) végzettségű lány egy vértesboglári családi házban gyártják az almabort miután Angliában kitanulták a mesterséget. Az importált cukros ciderhez szokott közönségnek szokatlan lesz a száraz változat, de a félédessel bátran lehet próbálkozni annak is, akik édes italra vágyik. 

 

Hozzávalók:

  • 330 gr hajdina liszt
  • 2 teáskanál só
  • kb. 750ml víz (lassan hozzáadagolva, amíg folyékony, palacsintatészta állagú nem lesz a keverék)
  • 1 tojás

A hozzávalókat összekevered és kisütöd, mint egy hagyományos palacsintát. Miután megfordítottad rárakod a töltelékeket és behajtogatod a négy szélét. A töltelék lehet csak egyszerűen sós vaj, vagy akár sonka, sajt, gomba is (nálunk még hagymalekvár is került bele!). A közepére ütött tojástól meg aztán igazán remek dolog reggelire vagy brunchra!