Vörösáfonyás kapros káposztasaláta

Remek téli vitaminpótóló saláta az alábbi recept, annak is bátran ajánlom, aki alapvetően nem rajongója a kapornak. A citrom leve finoman megkapja a vörösáfonyát, ami édes levet ereszt, így a roppanós káposzta és karalábé édes-savanyú és pikáns lesz. A We love olíva lakásétterem szuper salátája volt. 

Hozzávalók:

  • fél kisebb fej káposzta vékony szeletekre vágva
  • két karalábé julienne-re vágva (gyufaszál formájúra)
  • 15 dkg vörösáfonya
  • fél evőkanál kapor felapírtva
  • 1 gerezd fokhagyma felapírtva 
  • 1 kisebb citrom leve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

A hozzávalókat egy nagyobb salátás tálba összekevered és tálálalás előtt fél órát állni hagyod, hogy a citromlé az áfonyával összeérjen. Tavasszal friss kaporral még finomabb, de télen a száríitott kaporral is tökéletesen működik.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.