Nem csak a fodros kelt, hanem a kelkáposztát is lehet sütni és milyen szuper köret lesz belőle! Kelkáposztának szezonja van, ráadásul 100gramm kelkposztának a K vitamin tartalma az ajánlott napi bevitel 66%-át is fedezi.
Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta
- 1 dl olívaolaj
- 1 bio citrom leve és reszelt héja
- 1 gerezd fokhagyma felaprítva
- 1/2 tk só
- 1/2 tk chilipehely
[1] A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A káposztának eltávolítjuk a külső leveleit majd nyolcadokra vágjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket az egyik vágott felükkel lefele. [2] Az olajat, a citromlevet, a citromhéjat, sót és chilit összekeverjük egy tálban. Az öntet egyik felével megöntözzük a káposztákat. [3] Betesszük a sütőbe őket, majd 10 perc után egy kanál segítségével megfordítjuk őket és megöntözzük az öntet másik felével a másik oldalukat is. További 10-15 percig sütjük, amíg mindkét oldaluk aranybarna nem lesz. [4] Önmagában, vagy kecskesajt forgácsokkal tálaljuk.