44+4 szezonális zöldségkrém és snack

Nem teljesen hiszem el, hogy ez a nap is eljött, de előrendelhető az első szakácskönyvem!

 

Egyetemi éveim alatt, a kollégiumban kezdtem el főzni, éppen ezért hamarabb tanultam meg az internetről külföldi receptek alapján főzni, mint magyar fogásokat készíteni. És mivel főként Mautner Zsófi (Chili & Vanília) és Yotam Ottolenghi receptjein nőttem fel, hamar szerelmes lettem a közel-keleti konyha fogásaiba. Ugyanakkor elkezdett foglalkoztatni, hogyan lehetne a közel-keleti ízek kavalkádját hazai alapanyagokból megvalósítani. Így kezdtem el erről egyre többet írni Babramegy nevű blogomon, majd a lakótársaimmal az albérletünkben lakáséttermeket is szervezni. A zöldségkrémek minden alkalommal nagy sikert arattak. Ezért született az ötlet, hogy összeállítsak egy szezonálisan rendeződő és helyi alapanyagokkal dolgozó zöldségkrémes szakácskönyvet, hátha kedvet kap más is a zöldségszerelmes étrendhez. A zöldségek, gyümölcsök, olajos magvak ezerféle íze, színe, formája, alakja nekem a világ egyik csodáját jelenti. Nagyon bízom benne, hogy ez a könyv ötleteket ad ahhoz, hogyan változtassunk ezen, és hogyan örüljünk együtt a növények sokféleségének a piacon és az asztalunkon, még akkor is, ha nem kizárólag ezekből áll az étrendünk.

Évszakonként tíz hozzávaló bemutatása és tíz egyszerűen elkészíthető vegetáriánus krém bizonyítja, hogy 

hazai alapanyagokból is könnyű színesen és változatosan enni. 

Mindegyik recept megfizethető, gluténmentes, több mint felük vegán, így ideális a különféle diétát tartóknak, de azoknak is, akik fontosnak tartják a környezettudatosabb étkezést. 

Nagyon, nagyon sokat dolgoztunk rajta Heim Alexandra fotóssal, Freundlieb Anna stylisttal és Csepella Olivér tervezőgrafikussal hogy szép, hasznos és szerethető könyv legyen. 

Most 25% kedvezménnyel tudjátok előrendelni a kiadó oldalán, december 7-től pedig minden nagyobb könyvesboltban is megtaláljátok:

„Hiánypótló könyv. A snackeket és mártogatósokat sokan alábecsülik, pedig ha váratlanul betoppannak a haverok, ezek a kis fogások életmentők lehetnek. Külön menő, hogy a receptek hozzávalóit megtalálhatjuk a hazai termelőknél, így figyelhetünk a fenntarthatóságra is.”

Fördös Zé

„Vida Kata könyve segít, hogy felfedezzük és megkedveljük a zöldségek világát. A sok praktikus tanács mellett a recepteké a főszerep. A fügemustárt hétvégén ki is próbálom!”

Salamon Csaba, Magyar Konyha

„Így kell meghozni a kedvet a zöldségekhez! Vida Kata újgenerációs szerző nagyszerű, friss könyvét szívből ajánlom mindenkinek, aki tudatosan szeretne elmélyedni a zöldségek és gyümölcsök csodálatos világában, és inspiráló ötleteket keres a felhasználásukhoz egész évben.”

Mautner Zsófi

Bízom benne, hogy ti is annyira fogjátok szeretni, mint amennyire én szeretem.

Ha nem szeretnél lemaradni a posztokról vagy a könyvem megjelenéséről, akkor kövess Facebookon vagy Instagrammon is!