Feta és görögdinnye csodás kombinációja

Pár éve lett népszerű a dinnye-feta-bazsalikom saláta és nekem azóta az egyik kedvenc kánikula ételem. Nem kell hozzá más mint édes, érett dinnye, sós, omlós feta sajt, jó minőségű olívaolaj, egy fél lilahagyma, só, bors és bazsalikom vagy akár menta levelek! Ebben a melegben csodálatosan hűsítő! Hosszan viszont nem szeret álldogálni a melegben, azonnal fogyasszuk. Az igazi feta juh- vagy kecsketejből készült, kemény sajt, amelyet sós lében tárolnak, nem érdemes ehhez a salátához mást venni. 

Hozzávalók

  • 500 gr behűtött dinnye felkockázva
  • 200 gr feta sajt felkockázva
  • 1 csokor bazsalikom vagy menta felaprítva
  • fél fej vöröshagyma vékonyra szeletelve
  • 2-3 ek olívaolaj 
  • só, bors
Fotó: Babramegy