PODKOSZT! - új gasztronómiai podcastunk a 444.hu-n

Ez a Podkoszt, a 444.hu új gasztronómiai podcastja. Mostantól a 444-en kéthetente szombaton beszélgetünk gasztronómiáról, annak gazdasági, társadalmi és kulturális vetületeiről. A gasztronómia szereti azt a benyomást kelteni magáról, hogy egy értéksemleges terület, egy társadalmon, politikán kívüli világ, miközben fontos látni, hogy amit eszünk, és amit enni fogunk a jövőben, az egy társadalmi folyamatokba ágyazott jelenség. A podcastot hárman készítjük Bajor Zsófival és Nábelek Zsófival. 

Bajor Zsófi

Bajor Zsófi első húsz felnőtt évét a televíziózásban töltötte, kreatív szerkesztőként. Ezalatt az idő alatt sokféle műsort készített a kulturálistól az afrikai celebesig, és volt köztük bőven főzőműsor is.

Bajor Zsófi  Fotó: Németh Dániel

Négy éve közétkeztetéssel foglalkozik, két barátjával megalapította a Meznát, ahol egy kicsit másként közelítenek a gyerekek etetéséhez. Összekapcsolják a pedagógiát és a gasztronómiát, mert abban hisznek, hogy a gasztronómia is lehetne egy kompetenciaterület. Nem csak az vagy, amit megeszel, de tanulhatsz is abból, amit megeszel!

Nábelek Zsófi

Nábelek Zsófi több mint 12 éve foglalkozik vendéglátással, dolgozott vezető éttermi cukrászként, mellette gasztronómiáról szóló cikkeket írt és kiadványokat szerkesztett. Miután befejezte az éttermezést, az írás mellett cukrászati oktatással és tanácsadással is kezdett foglalkozni, néhány hónapja pedig csatlakozott Bajor Zsófiék csapatához, és ősztől a Mezna egyik új projektjét fogja vezetni.

 Nábelek Zsófi  Fotó: Németh Dániel

Adásaink 2022-ben:

1. Az első adás a háború és gasztronómia viszonyáról:

2. A második adás a fagylalt történetéről és elkészítési módjairól:

3. A harmadik adás halakról, horgászatról, betlizésről és bojlizásról a 444 főhorgászával, Szily Lacival:

4. Negyedik adás a közétkeztetésről: 

5. Ötödik adás a gombák fantasztikus világáról:

6. Hatodik adás Halottak napja alkalmából:

7. Hetedik adásban a szakácskönyvről, mint műfajról:

8. December okán a nyolcadik adásban a csokoládéról:


Ha van kérdésetek, tippetek, hozzászólásotok vagy egy téma ötletetek, amiről szívesen hallgatnátok beszélgetést, küldjétek el nekünk a podkoszt@444.hu címre!

Az adásokat, és a 444 többi podcastját meghallgathatjátok SpotifyonGoogle PodcastonApple Podcaston és az Amazon Audible szolgáltatás podcastoldalán és a több nagy platformon.