Télen gyakori ebédmenü nálunk a chilis kukoricakrémleves, és most hogy ilyen hirtelen ősz lett (:-o) hirtelen felcsapott bennem a vágy valami napsütést pótló forró levesre. Télen az ember kénytelen a mirelit kukoricára fanyalodni, de most még ott van a piacon a csöves kukorica is, amitől a leves frissebb és édesebb lesz. Egy negyed-fél citrom levével lehet kerekíteni az ízeken.
- 1 ek vaj
- fél csomag újhagyma, felaprítva
- 2 cső kukorica
- 1 L alaplé
- 1 tk chilipehely
- fél tk kurkuma
- 1,5 L alaplé
- 1 pohár tejföl
- negyed citrom leve
- só, bors
- fél csomag koriander, felaprítva
A csőről még nyersen egy hegyes késsel levágjuk a kukoricaszemeket, úgy hogy a kukoricát függőlegesen tartva a késsel függőlegesen "végighántjuk". A vajon az újhagymát megpirítjuk, majd rádobjuk a kukoricaszemeket, a kurkumát és chili pelyhet, majd felöntjük az alaplével. 10 perc főzés után a tejföllel összeturmixoljuk, a hozzáadjuk a citrom levet és a friss koriandert.