Édes csípős kukoricakrémleves

Télen gyakori ebédmenü nálunk a chilis kukoricakrémleves, és most hogy ilyen hirtelen ősz lett (:-o) hirtelen felcsapott bennem a vágy valami napsütést pótló forró levesre. Télen az ember kénytelen a mirelit kukoricára fanyalodni, de most még ott van a piacon a csöves kukorica is, amitől a leves frissebb és édesebb lesz. Egy negyed-fél citrom levével lehet kerekíteni az ízeken.

Hozzávalók:
  • 1 ek vaj
  • fél csomag újhagyma, felaprítva
  • 2 cső kukorica
  • 1 L alaplé
  • 1 tk chilipehely
  • fél tk kurkuma
  • 1,5 L alaplé
  • 1 pohár tejföl
  • negyed citrom leve
  • só, bors
  • fél csomag koriander, felaprítva

A csőről még nyersen egy hegyes késsel levágjuk a kukoricaszemeket, úgy hogy a kukoricát függőlegesen tartva a késsel függőlegesen "végighántjuk". A vajon az újhagymát megpirítjuk, majd rádobjuk a kukoricaszemeket, a kurkumát és chili pelyhet, majd felöntjük az alaplével. 10 perc főzés után a tejföllel összeturmixoljuk, a hozzáadjuk a citrom levet és a friss koriandert.

 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.