A marokkói lakásétterem egyik remek fogása volt ez a marokkói inspirációjú aszalt barackos csirke. Könnyen beszerezhető hozzávalók kellenek hozzá (a füstölt paprika kihagyhatatlan!), mégis különleges ízeket hoz össze. Zöldséges kuszkusszal és mentás répasalátával érdemes tálalni. Eredetileg Food and Wine recept.
Hozzávalók: (4 főre)
- 2 ek méz
- 2 ek olívaolaj
- 1,5 ek citromlé
- 1 gerezd fokhagyma felaprítva
- 1/2 tk őrölt római kömény
- 1/2 tk őrölt koriander
- 1/2 tk füstölt paprika
- 1/2 tk só
- 4 csirkecomb a csontja nélkül
- 15 dkg szárított sárgabarack
- 1 közepes vöröshagyma felszeletelve
- 1 csokor korianderzöld felaprítva
A mézet, az olívaolajat, a citromlevet, a fokhagymét és a fűszereket összekeverjük a pácléhez majd ráöntjük a csirkére és 2 órára a hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a csirkét kivesszük a pácból (a páclét megőrizzük) és egy lefedett sütőtálban 35 percig sütjük. Eközben a sárgabarackra annyi forró vizet öntünk, hogy ellepje és 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük és felszeleljtük. Egy serpenyőben olajon párolni kezdjük a hagymát, hozzáadjuk a barackot és a páclevet, és addig főzzük össze, amíg a páclé összesűrűsödik. A sütőből kivesszük az elkészült csirkecimbokat és egy grillserpenyőben meggrillezzük mindkét oldalukat. A csirkét a barack szósszal leöntve és a korianderzölddel megszórva tálaljuk
Fotó: Heima