Karácsonyi szakácskönyvajánló

Elsősorban angol szakácskönyveket szoktam venni, így a listán azok is szerepelnek, remélem hamarosan megjelentetnek belőle párat magyarul is! A magyarul megjelent könyvek között két és fél kedvencem volt idén, továbbra is a sok receptkönyves nagynevek vitték nekem a pálmát. 

Magyar nyelvű szakácskönyvek:

 

1. Váncsa István: Lakoma

 

2. Mautner Zsófi: Egy év a konyhámban

 

3. Déri Szilvia: Kovászkaland

 

Alapos, átfogó, igényes könyv, ami szépen összefoglalja a kovászolás és kenyérsütés csínját-bínját – onnantól kezdve, hogy hogyan neveljük és tartsuk életben a kovászunkat egészen a kovásszal készült péksüteményekig. Olyan hasznos könyvnek érzem, amit akkor is érdemes beszerezni, ha még nem jött el az életünkben a kenyérsütés ideje, de bízunk benne, hogy ebbe is belefogunk egyszer.

Angol nyelvű szakácskönyvek:

 

1. Abra Berens: Ruffage: A Practical Guide to Vegetables

 

2. Adeena Sussman: Sababa: Fresh, Sunny Flavors From My Israeli Kitchen

 

A Sababa című izraeli konyhát bemutató szakácskönyvét Melissa Clark ajánlotta a Splendid Table podcastban és azóta várom lelkesen. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a közel-keleti konyhát, aki szereti Ottolenghi receptjeit. 

 3. Sandor Ellix Katz: The Art of Fermentation: An In-Depth Exploration of Essential Concepts and Processes from around the World 

 

 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.