Ez volt 2018

Szeretek évet értékelni, elgondolkoztató dolog visszatekinteni, hogy mennyi minden történhet egy év alatt. 

Februárban a Szimpla Vásárnap - őstermelői piac minden vasárnaponDeviszont Közösségi Térrel marokkói ragukat főztünk (recept itt), amivel közel 100.000ft-ot gyűjtöttünk össze a szervezetnek! Márciusban Olivérrel Szicíliát fedeztük fel, Etnára másztunk és a tengerparton nagyon sok halat. Tavasszal és nyáron libanoni recepteken pörögtem (mint a labneh, kibbeh és a krémes hummusz), született is belőle egy libanoni lakásétterem és egy szuper rovat a Street Kitchenben. Idén is, mint minden nyáron, fürödtünk a színes paradicsomokban és a legjobb nyári zöldségekből készültek a krémek

Év végére ajánlottam két könyvet, amit szerintem mindenképp érdemes beszerezni: a Só, zsír, sav hő-t és Ottolenghi Simple-jét.  

Egy kis év végi statisztika (mert az a PhD nem múlt el nyomtalanul az életemből :D): az idei év legnépszerűbb posztja 5185 kattintással a sült padlizsánszeletek voltak csereszenye salsával volt, a méltatlanul kevés figyelmet kapott mézes sütőtökkrém 134 kattintással végzett utolsó helyen. 

Minden alkalommal megható dolog, amikor valaki rám ír egy-egy jól sikerült főzés után és elmeséli a saját tapasztalatait a nálam talált receptekről. Sokféle szempontból egyre nyomasztóbb világban élünk, jó érzés látni, hogy az étel mindennek ellenére összeköt minket. 

Szezonáls, lokális és friss alapanyagokban valamint sok közös főzésben gazdag új évet mindenkinek! 

Köszönöm, hogy idén is velem voltatok 

 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.