Babramegy X Borganika grúz borvacsora

Október végén a Borganikával közösen grúz borvacsorát szerveztünk, ahol 11 féle étellel készültem, amihez a Mitiszol? - Természetes & natúr borok biztosította a hozzá illő organikus borokat. Nagy élmény egy ilyen hosszú menüsort kitalálni és aztán mindent le is főzni ennyi emberre! Mint minden lakásétteremnél, most is közzéteszem az összes receptet, annak örüök a legjobban, ha ti is kipróbáljátok őket otthon meghívva ebédre a szeretteiteket.

A különlegesebb hozzávalókat a CMAK és az Arbat orosz boltokban lehet beszerezni. 

A menü

Hello ital:
Meinklang Fusion koktél

Előételek:
- Spenót és cékla pkhali
- Badrijani nigvzit (diókrémes padlizsán szeletek és sült paprika)
- Sulgunival vagy juhtúróval töltött gombafejek
- Abkhazura: fűszeres húsgombóc
- Ghvidzli: hirtelen sütött borjúmáj gránátalmaszószban
Bor: Karner Gábor Szőlőkert utca 2. (Olaszrizling)

Leves:
Chikhirthma: Citromos csirkeleves

Főétel:
- Chakapuli (tárkonyos bárányragu)
- Lobio (vörösbab ragu)
Köret: Adjarian Khachapuri
Bor: Maurer Kadarka 2018

Desszert:
Szőlőpuding
Bor: Szűcs Pincészet Tállya késői szüret 2017

(Képek: Vass Zsófia @plateshooter)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.