Október végén a Borganikával közösen grúz borvacsorát szerveztünk, ahol 11 féle étellel készültem, amihez a Mitiszol? - Természetes & natúr borok biztosította a hozzá illő organikus borokat. Nagy élmény egy ilyen hosszú menüsort kitalálni és aztán mindent le is főzni ennyi emberre! Mint minden lakásétteremnél, most is közzéteszem az összes receptet, annak örüök a legjobban, ha ti is kipróbáljátok őket otthon meghívva ebédre a szeretteiteket.
A különlegesebb hozzávalókat a CMAK és az Arbat orosz boltokban lehet beszerezni.
A menü
Hello ital:
Meinklang Fusion koktél
Előételek:
- Spenót és cékla pkhali
- Badrijani nigvzit (diókrémes padlizsán szeletek és sült paprika)
- Sulgunival vagy juhtúróval töltött gombafejek
- Abkhazura: fűszeres húsgombóc
- Ghvidzli: hirtelen sütött borjúmáj gránátalmaszószban
Bor: Karner Gábor Szőlőkert utca 2. (Olaszrizling)
Leves:
Chikhirthma: Citromos csirkeleves
Főétel:
- Chakapuli (tárkonyos bárányragu)
- Lobio (vörösbab ragu)
Köret: Adjarian Khachapuri
Bor: Maurer Kadarka 2018
Desszert:
Szőlőpuding
Bor: Szűcs Pincészet Tállya késői szüret 2017
(Képek: Vass Zsófia @plateshooter)